Voorpagina Hans van Maanen
klikklikklikklik

Hans van Maanen

 

This is the home page of (recovering) science writer Hans van Maanen. From here, you can move on to articles, books and columns I've written and a bit more, but it's all in Dutch. And you might be interested in my fonts.


Welkom op de voorpagina van de website van (afbouwend) wetenschapsjournalist Hans van Maanen. Op deze website vindt u een kleine bloemlezing van artikelen die ik heb geschreven, een overzicht van mijn Volkskrant-columns, een lijst met boeken, mijn fonts, en nog zo het een en ander.

Skepter Weekly columns Misinformation Broddelwetenschap
Skepter Oude columns
in de Volkskrant
Fonts en
SciType
De Encyclopedie
van misvattingen
Andere
boeken

Sinds december 2014 (jaargang 27) ben ik hoofdredacteur van Skepter, het tijdschrift van de stichting Skepsis. Van 2003 tot de zomer van 2013 schreef ik de column Twijfel over dubieuze wetenschap en aanverwante zaken voor de Volkskrant. Een deel daarvan is, zoals dat gaat, gebundeld in mijn boeken, het meest recente is Broddelwetenschap.

Ik heb voor veel verschillende media geschreven, van Privé en Quest tot Akademienieuws en Natuur en techniek, ik geef nog steeds graag lezingen, en ik heb altijd met veel plezier gastcolleges wetenschapsjournalistiek verzorgd aan onder meer de Erasmusacademie in Rotterdam (de PDOJ), aan de Rijksuniversiteit Groningen, in Leiden en aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Van 1988 tot 2003 was ik als wetenschapsjournalist verbonden aan Het Parool, van 1981 tot 1988 was ik redacteur bij het Haarlems Dagblad
In 2007 ontving ik zowel de Van Walreeprijs voor medische wetenschapsjournalistiek van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen als de NWO Eurekaprijs voor 'het beste oeuvre op het terrein van de wetenschapscommunicatie'.

Helemaal aan de andere kant van het letterproductiebedrijf ontwerp en teken ik fonts.